Vision csr
Image default
Business / Business Services

Arbeidsdeskundig onderzoek

Arbeidsdeskundig onderzoek is in bepaalde gevallen noodzakelijk en kan een oplossing bieden voor zowel werkgever als werknemer. Je kan als werkgever te maken krijgt met een werknemer die voor langere tijd arbeidsongeschikt raakt. Je raakt dan een medewerker kwijt die toch gewoon geld kost, vanwege het contract dat de medewerker heeft. Het is moeilijk om in te schatten wanneer deze werknemer het werk weer kan hervatten. Soms is het nog maar de vraag of de persoon in kwestie überhaupt nog wel binnen de organisatie aan de slag zal kunnen. De oorzaken kunnen worden gezocht in diverse richtingen. Zo kan iemand chronisch ziek raken. Er kan ook sprake zijn van een bedrijfsongeval, waarbij de fysieke schade dusdanig is, dat herstel en een terugkeer zeer onwaarschijnlijk lijkt. We zien ook steeds vaker dat mensen langdurig thuis zitten vanwege een burnout. Bij deze groep is het vaak erg lastig om in te schatten wanneer een persoon weer klaar is om het werk te hervatten. In het geval van een burnout is het maar de vraag of het verstandig is om hetzelfde werk weer op te pakken. Stuk voor stuk zijn het situaties waarbij arbeidsdeskundig onderzoek soelaas kan bieden. Er is sprake van een situatie, waarbij er moet worden gekeken hoe de weg naar boven weer kan worden ingezet. Door middel van een arbeidsdeskundig onderzoek, worden de mogelijkheden getoetst, en wordt er gezocht naar een oplossing.

Arbeidsdeskundig onderzoek door ADXpert

Wanneer er behoefte is aan arbeidsdeskundig onderzoek, dan zou je eens te rade moeten gaan bij ADXpert. ADXpert is een arbeidskundig expertisecentrum uit Ridderkerk. ADXpert heeft de kennis, de kunde en het netwerk in huis om voor zowel werkgever als werknemer naar een geschikte oplossing te zoeken. Globaal gezien zijn er door middel van een arbeidsdeskundig onderzoek twee uitkomsten mogelijk. Men kan gaan werken aan een terugkeer binnen de eigen organisatie. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan dezelfde functie op aangepaste wijze. Ook kan er worden gekeken naar een andere functie binnen de organisatie. De andere optie, is om te gaan kijken naar een oplossing buiten de organisatie. Arbeidsdeskundig onderzoek door ADXpert biedt een oplossing voor zowel werkgever als werknemer.

Meer weten

Wil je weten wat een arbeidsdeskundig onderzoek van ADXpert kan beteken voor een organisatie? Neem dan contact op met ADXpert. Velen hebben reeds ondervonden dat een probleem kan worden omgezet in een mogelijkheid. ADXpert helpt daarbij door middel van een arbeidsdeskundig onderzoek. De website geeft een uitstekend beeld van de mogelijkheden. Naast het uitvoeren van een arbeidsdeskundig onderzoek heeft ADXpert nog veel meer in huis.