Eetkamerstoel op wieltjes

Een eetkamertafel waar je met familie of vrienden aan kunt zitten eten is voor veel gezinnen het toppunt van gezelligheid. Als je regelmatig een etentje organiseert of dagelijks met het gezin om de tafel zit, dan is de keuze voor een eetkamerstoel wel heel belangrijk. Bij je keuze voor eetkamerstoelen komen allerlei vragen om de hoek kijken, zoals met of zonder leuning en stoelen met poten of juist met wieltjes. Veel is afhankelijk van je persoonlijke keus, maar ook de vormgeving van je interieur en praktische redenen kunnen een reden zijn om te kiezen voor een eetkamerstoel op wieltjes.

Voordelen van een eetkamerstoel op wieltjes

Het grote voordeel van een eetkamerstoel  op wielen is natuurlijk dat je heel gemakkelijk de stoelen van de tafel kunt wegrijden en je jezelf eventueel op de stoel gemakkelijk kunt verplaatsen. Vooral als je een houten vloer hebt, dan willen poten nogal eens over de vloer schuren. Dit geeft niet alleen een naar geluid, wat ook hinderlijk kan zijn voor de onderburen, het kan de vloer ook beschadigen. De wieltjes die tegenwoordig onder eetkamerstoelen zijn gemonteerd zijn van goede kwaliteit, beschadigen de vloer niet en kunnen zelfs over tapijt soepel rijden.

Welk model eetkamerstoel op wieltjes?

Er zijn talloze soorten modellen eetkamerstoelen op wieltjes te koop. Wel is het gebruikelijk dat een eetkamerstoel op wieltjes het model fauteuil is. Stoelen met vier separate poten met daaronder een wieltje zie je zelden. Dit is ook enigszins logisch, want dergelijke stoelen komen al snel over als bureaustoel en dat is toch iets heel anders dan een eetkamerstoel. Een fauteuil model met wieltjes is dan niet alleen praktisch, het zit ook nog een heel lekker en bij veel bezoek kun je deze eetkamerstoelen gewoon bij je zithoek aanzetten.

About the author