Vision csr
Image default
Business / Business Services

Hoe kunt u het veiligste douchen?

 

Er zijn jaarlijks nog steeds veel te veel mensen die slachtoffer worden van een val in een douchecabine of -ruimte. Dit is doorgaans te wijten aan het feit dat men hun douche niet naar behoren inricht. In de eerste plaats is het verstandig te kiezen voor een inloopdouche van de juiste materialen. Daarnaast is het essentieel dat er gekozen wordt voor een douchescherm, en wel een die vast zit. Tot slot zijn er nog tal van andere opties en hulpmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat uw douche veiliger wordt.

Richt een inloopdouche goed in!

Wanneer u de keuze moet maken tussen een douchecabine en een inloopdouche, dan is het met het oog op de veiligheid al verstandig te kiezen voor een inloopdouche. Door geen gebruik te hoeven maken van een opstaprandje of een gladde douchebak, is het veel veiliger om de douche in en uit te stappen. Let wel, het materiaal wat u kiest is bij voorkeur antislip. Wanneer u namelijk uitglijdt, bent u namelijk niet eens meer te redden door een stevig douchescherm of andere hulpmiddelen.

Kies voor een vast douchescherm

Wat veel voorkomt bij ongevallen in de douche is dat iemand houvast probeert te zoeken aan een douchescherm. Deze zitten echter niet altijd vast. Dat houdt in dat er in dat geval totaal geen houvast meer is. Voorkom dat u of uw familie een lelijke val maakt en zich bezeert en kies voor een vast douchescherm.

Installeer andere hulpmiddelen

Naast het op een goede manier inrichten van uw inloopdouche en de juiste keuze maken voor een douchescherm, is het een mogelijkheid om een van de andere hulpmiddelen in een douche te laten zetten:

Stoel/bankje: Door een uitklapstoel of stenen bankje in de douche te laten installeren, kunt u comfortabeler douchen

Handvatten: Er kan met een ijzeren handvat of handvat met zuignappen al vrij goedkoop een punt van zekerheid gecreëerd worden in de douche.

Douchemat: een antislip douchematje kan het verschil maken als u niet het geld heeft voor een antislip toplaag voor tegels. Het risico op vallen wordt hiermee gehalveerd!

Door te kiezen voor de juiste materialen, soort douche en doucheschermen kunt u uw veiligheid zo goed als garanderen. Ga direct naar Loodgietshop en laat u adviseren!