Informatie over 3d pennen

Misschien heb je nog nooit over een 3d pen gehoord. Misschien heb je ook nog nooit gezien wat een mooie dingen je ermee kan maken. Of je hebt weleens zo’n printerpen gezien, maar er nog nooit mee gewerkt. Het kan ook zijn dat je een beginnende tekenaar bent, misschien zelfs wel een pro! In alle gevallen is er een website waar je alles kunt lezen bij een 3d pen kopen; de 3dpenclub. Je vindt er alles over verschillende soorten pennen, nieuwe ontwikkelingen, filamenten en bijvoorbeeld aanbiedingen. Alles wat je wilt weten over 3d pennen vind je dus hier.

Hoe werkt een 3d pen

Ben je nog nooit aan het werk geweest met een 3d pen, dan is het wel handig als je eerst even wat informatie verzamelt. Wat kan je ermee, hoe werkt het en waar moet je op letten. Het is vooral belangrijk als je met je kinderen gaat werken met zo’n pen. Het is een elektrisch apparaat, dus er kan wat verkeerd gaan als je er niet op de juiste manier mee omgaat. Zo is de kop van de pen, dat noemen ze de nozzle, enorm heet; dat kan wel tot 230 graden Celsius oplopen. Je kan je dus voorstellen dat je voorzichtig moet zijn zodat je je er niet aan brandt. Maar ook even wegleggen moet dus met beleid gebeuren.

Wat ga je maken

Nadat je de handleiding hebt gelezen weet je hoe je met de pen aan de slag kan gaan. Maar wat ga je maken? Begin met iets simpels. Trek bijvoorbeeld een kleurplaat over. Maak dus eerst een platte tekening om de pen te leren aanvullen. Daarna kan je iets gaan tekenen wat bestaat uit onderdelen die je later aan elkaar maakt. Zoals een bril. Gaat het goed? Dan ben je klaar voor het echte werk.

About the author