Vision csr
Image default
Business / Business Services

Is een leven zonder auto denkbaar?

Velen onder ons zijn verwend en hebben een auto. Soms wel twee of drie binnen één gezin. Vader, moeder, zoon en straks wil dochterlief ook een stalen ros onder haar derrière. We zijn het zo gewend om een auto tot onze beschikking te hebben. Dag en nacht, elk uur van de dag, wanneer we maar willen. Een auto die helemaal van jezelf  is. Want het is ontzettend lastig zonder auto. Dat gaat echt niet. Hoe krijg je immers de wekelijkse boodschappen in huis. Of hoe ga je naar je werk? Of als de kinderen naar hun voetballes gebracht moeten worden? Natuurlijk gaat dat het makkelijkst en het snelst met de auto. Terwijl je naar de voordeur sprint, want je bent natuurlijk veel te laat, gris je de sleutelbos met daaraan alle sleutels van de auto en je huis mee. Geen gedoe met het regelen van vervoer. Hupsakee sleutel omdraaien en snel op weg naar…. Waar je ook naar toe moet, met auto. Meer informatie via de blog blog-artikelen.nl

Een auto kost wat, maar dan heb je ook wat

Eerlijk is eerlijk, ik moet er zelf niet aan denken om geen auto tot mijn beschikking te hebben. Oké, het kreng kost behoorlijk wat, want de benzine is vreselijk duur en de prijs van de onderhoudsbeurten valt me ook telkens weer vies tegen. Maar ja, ik ben verwend. Ik ga niet op de fiets voor een snelle boodschap. Sterker nog, ik heb niet eens een fiets. Die heb ik weggedaan omdat die toch alleen maar stond weg te roesten. Want ik heb een auto. Ik heb mijn auto nodig om op het werk te komen en mijn klanten te bezoeken. Ik bezoek familie en vrienden met de auto, maar ook voor mijn hobby’s en een avondje stappen heb ik die auto echt nodig. Vind ik. Ja, ik ben verwend. Ik hou van dit soort luxe. Maar er zijn ook dagen dat ik mijn huis niet uitkom. En dan staat die auto maar te staan. Aan de straatkant. Ongebruikt. Maar hij kost me ook op die dagen geld. Hij moet toch verzekerd zijn en de wegenbelasting voor mijn auto moet ik toch betalen.

Een auto geeft je vrijheid

Een geluk, ik ben niet de enige Nederlander die zo over zijn of haar auto denkt. Zo’n 20% van de automobilisten kan nog geen dag zonder de auto, bij dat percentage behoor ik dan weer niet. Maar wel bij het andere percentage van ruim 50% van automobilisten die niet al te lang zonder auto kunnen. Uit dit soort cijfers blijkt wel eens te meer dat we onszelf afhankelijk hebben gemaakt van een auto. Maar een auto geeft je ook de vrijheid om te gaan en te staan waar jij maar wilt.