Veilige fietsen kopen

Fietsen zijn natuurlijk enorm kwetsbaar op de weg. De toename in elektrische fietsen op de weg heeft daarnaast het rijgedrag van veel fietsers aangepast. In dit artikel zullen wij u een aantal tips geven voor het veilig voortbewegen op de fiets. Wilt u toevallig een fiets kopen? U kunt gemakkelijk en voordelig een ruim aanbod aan fietsen kopen bij Atlas fietsen.

Gebruik mobiele telefoon

Mensen zijn tegenwoordig altijd online. Ook in het verkeer passen veel mensen dit toe door met de smartphone in de hand te fietsen. Dit kan voor hele gevaarlijke situaties tot gevolg hebben. Zodra u naar uw smartphone kijkt zal u namelijk niet kunnen zien wat er allemaal op de weg gebeurt. Het kabinet heeft hier ook al maatregelen voor genomen.. Binnenkort gaat er namelijk een verbod in op het gebruik van smartphones en andere mobiele elektronische apparaten die worden gebruikt voor communicatie. Zolang u de smartphone niet met de hand bediend mag u bijvoorbeeld wel muziek luisteren door middel van de smartphone. U kunt de telefoon dan bedienen met de afstandsbediening die aan veel oortjes zit bevestigd.

Handhaving van het gebruik van de mobiele telefoon

De handhaving op de mobiele telefoon is volgens de politie erg makkelijk. De smartphone is namelijk zichtbaar bij gebruik. De meeste fietsers zijn bewust van de risico’s die zij nemen door de telefoon te gebruiken tijdens deelname aan het verkeer. De verleiding om het toch te doen is dusdanig groot dat de politie heeft besloten deelnemers aan het verkeer een forse boete op te leggen als zij toch de smartphone gebruiken tijdens de deelname aan het verkeer. Opletten dus! De politie definieert de gevaren als cognitief en visueel afgeleid. Er is volgens de politie al een enorm draagvlak voor de handhaving op het gebruik van de smartphone.

label, , , ,

About the author