Verge kopen bij Bitvavo

Verge (XVG) kwam op de markt in October 2014 waardoor het een van de oudere anonieme cryptomunten is. Voorheen stond het bekend als de DogeCoinDark. De ontwikkelaar van de DogeCoinDark had als doel om een betere versie van de DogeCoin te maken, eigenlijk puur voor de lol. In februari 2016 besloot het team achter DogeCoinDark om de coin compleet te vernieuwen terwijl het wel door ging met de functies die het op dat moment had. Vanaf nu stond de coin bekend als “Verge”.

Verge verbetert de Bitcoin blockchain voornamelijk door de toevoeging van functies die de anonimiteit bevorderen. Dit wordt mede bereikt door netwerken zoals Tor en i2P. Het werd ontworpen en ontwikkeld door ‘Sunerok’, wiens achtergrond bestaat uit netwerkbeveiliging en online privacy. In een interview met Sunerok werd het verhaal achter Verge verteld:

“Verge startte als een hobby in 2013 onder de naam DogecoinDark. Toen ik bezig was met het produceren van middelen voor de blockchain kreeg ik van veel mensen de tip om te gaan voor een rebranding zodat de munt wat serieuzer ontvangen kon worden. Binnen een week was de naamsverandering klaar en onze gemeenschap groeide gelijk. De inbreng van deze gemeenschap is enorm belangrijk voor me, zonder hen zijn we niets.”

“Om de gebruikers te beschermen tegen traffic analysis, wat een vorm is van netwerk toezicht die vrijheid, privacy en vertrouwelijke transacties in gevaar brengen, worden transacties van een gebruiker gerouteerd door verschillende wereldwijde servers. Elke server verwijderd alle gegevens van de vorige server, waardoor het steeds geen idee heeft waar de transactie vandaan komt. Hierdoor zijn gebruikers van Verge er zeker van dat het versturen en ontvangen van transacties niet terug te vinden is.” 

Verge kopen bij Bitvavo

 

About the author