Voordelen van sierhekwerken

Een mooi hekwerk kan het totaal plaatje van jouw huis compleet maken. Sierhekwerk is op maat verkrijgbaar en kan je dus aanpassen aan jouw moderne of misschien wel romantische tuinstijl. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een mooi sierhekwerk en voor welke optie jij het beste kan gaan.

 

Multifunctionaliteit

Doordat een hekwerk je terrein afbakent verlaag je de kans op inbraak en bied je meer privacy aan je familie en aan jezelf. Wil je de kans op inbraak zoveel mogelijk verlagen dan is het verstandig om te kiezen voor een hoog hekwerk. Een sierhekwerk dat bestaat uit spijlen zorgt er ook nog eens voor dat er veel zicht is waardoor een inbreker al snel wordt gezien door buren en mogelijke voorbijgangers. Dit zal ervoor zorgen dat hij of zij wel twee keer nadenkt voor hij of zij je tuin betreedt.

 

Stijlen hekwerken

Als je denkt aan tuinafscheiding denk je misschien al snel aan een saaie houtenschutting maar er zijn ook mooie sierhekwerken of natuurlijke afscheidingen. Wanneer je een moderne tuinstijl hanteert met veel grijstinten, grote tegels en kunststof tuinmeubelen past een donker hekwerk niet. Het beste kan je gaan voor hekwerk met abstracte vormen.

 

Wanneer je een meer romantische tuinstijl of Engelse tuinstijl hanteert kan je het beste voor een houten hekwerk gaan of een hekwerk van subtiel zwart metaal. Ga je voor een metalen sierhekwerk dan kan je het beste kiezen voor gouden of zilveren details in bijvoorbeeld de palenkoppen. Dit komt veel terug in romantische tuinen.

 

De laatste stijl die we behandelen is de landelijke tuinstijl. Deze stijl komt in Nederland steeds vaker terug en is gemakkelijk te creëren. Veel water en planten zijn belangrijke elementen samen met het gebruik van stenen. Sierhekwerken passen goed bij deze stijl omdat ze kunnen worden voorzien van sierlijke details.

label, ,

About the author