Wat zijn floodlights precies?

De term ‘floodlights’ of ‘flood lamp’ is in Nederland nog niet helemaal ingeburgerd. Veel mensen hebben bij dit begrip geen idee welke lamp of verlichtingsbron er precies bij hoort? Echter, wanneer zij een afbeelding van de lamp zien herkennen ze hem wel. Een floodlight lamp is eigenlijk een soort spotlight, maar dan zonder een grote standaard eronder. Een spotlight staat vaak op hoge poten, terwijl een floodlight vaak kort op de grond staat. Maar, daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer punten waarmee een floodlamp zich onderscheidt van andere bronnen van verlichting. Benieuwd naar deze speerpunten? Lees dan nog zeker even verder en ontdek waarom je zou moeten kiezen voor een floodlight led.

Unieke voordelen van de floodlight lamp

Een floodlight is te gebruiken in combinatie met de gasgroepen IIC en IIB+H2. Dit heeft te maken met de temperaturen van -20 graden Celsius tot +60 graden Celsius en de temperaturen van -60 graden Celsius en +60 graden Celsius. Wat ook een groot voordeel is van deze lampen, is dat de behuizing aluminium gegoten is, waardoor deze verlichting erg geschikt is op olieboorplatforms en havens. Dit omdat het materiaal bestendig is tegen zeewater.  

Weer een ander voordeel is dat de montage componenten in een roestvrijstalen (RVS) behuizing zitten en dat er verschillende verlichtingsbronnen beschikbaar zijn. Dit zijn namelijk QT, HIT en HST. Gebruik een flood lamp in de zones 1/2/21 en 22.

Tot slot het laatste voordeel: de lamp is gemakkelijk in een andere hoek te richtten. De lamp kan namelijk in hellingshoek versteld worden in stappen van 15 en 30 graden.

Is een flood led lamp iets voor jou?

Floodlight verlichting kan zeker een uitkomst voor jou bieden, mits de eigenschappen van deze lamp aansluiten bij de wensen en eisen die jij stelt aan een goede lamp. Bekijk het aanbod lampen eens op internet en sla dan zeker de floodlight verlichting niet over.

http://zone-atex.nl/floodlights/

About the author