Vision csr
Business / Business Services

Bestaat het ICT recht wel of niet?

Officieel gezien bestaat het ICT recht niet, maar toch wordt dit wel zo genoemd omdat er een aantal rechten zijn die wel te maken hebben met ICT en het internet. Er zijn dan ook verschillende advocaten die gespecialiseerd zijn in het ICT recht. Een ICT advocaat heeft zich gespecialiseerd in ICT gerelateerde zaken die dan al niet te maken hebben met het internet. Maar, als het ICT recht officieel niet bestaat, welke rechten vallen er dan onder dit zogenaamde recht?

Welke rechten vallen onder het ICT recht?

Het auteursrecht, de naburige rechten, het databankenrecht, het chiprecht en het Benelux merkenrecht zijn een aantal rechten die vallen onder het ICT recht. Maar dat is nog niet alles, want er zijn nog veel meer rechten die hier een onderdeel van zijn. Denk hierbij aan het handelsnaamrecht, het octrooirecht en het kwekersrecht. Al deze rechten vallen onder het algemene begrip dat men het ‘ICT recht’ noemt.

Aan welke werkzaamheden moet ik dan denken?

Natuurlijk allemaal leuk en aardig die verschillende rechten, maar wat houdt dit nou precies? En welke werkzaamheden kun je verwachten van een ICT advocaat?
Een advocaat van het ICT recht kan je helpen bij het geven van advies en het opstellen van contracten. Daarnaast kan een ICT advocaat je ook helpen bij het beschermen van intellectueel eigendommen. Wat daarnaast ook een groot voordeel van een ICT advocaat is, is dat zij je kunnen helpen bij het aanspreken van partijen die onrechtmatig teksten, afbeeldingen of video’s hebben gepubliceerd. Wanneer je dit zelf moet doen, zonder hulp van een advocaat kan dit erg lastig zijn! Wat daarbij ook een groot voordeel is van een gespecialiseerde ICT advocaat is dat zij leveranciers en/of derden kunnen aanspreken op hun gedrag en ook een procedure kunnen starten/aanvragen bij de rechtbank of het hof.

https://www.lawfox.nl/ictrecht/
<a class=”a2a_button_facebook” href=”https://www.addtoany.com/add_to/facebook?linkurl=https%3A%2F%2Fwww.visioncsr.net%2Fbestaat-het-ict-recht-wel-of-niet%2F&linkname=Bestaat%20het%20ICT%20recht%20wel%20of%20niet%3F” title=”Facebook” rel=”nofollow” target=”_blank”>