Vision csr
Image default
Business / Business Services

Bijzondere schaakspellen

In de webshop van de Schaakkoning vindt u een breed assortiment schaakspellen. Deze schaakspellen kunt u bestellen als enkele variant of in een spellendoos met meerdere spellen. Wat dacht u van een 5-in-1- of een 6-in-1-schaakspel?

Daarnaast zijn er de speciale versies van het schaakspel zoals KUBB Vikingen en de Thinkfun spelvarianten met bijvoorbeeld laser chess.

Meer dan schaken met een spellendoos

Met een spellendoos haalt u naast het schaakspel nog een aantal andere spellen in huis. Zo kunt u met de 3in1 houten spellendoos ook dammen of backgammon spelen. De 5in1 spellendoos bevat in een blikken doos de volgende spellen: schaken, tic tac toe, backgammon en domino. De spellen in de houten 6in1 spellendoos staan garant voor urenlang speelplezier. In deze handige kist zitten de spellen: schaken, dammen, domino, kaarten, backgammon, mikado.

Het schaakspel KUBB Vikingen

Bij deze variant van het schaakspel speelt u met twee teams van 2 tot 6 of 12 spelers. Het doel is om de houten kubbs en de koning van het andere team om te gooien. U heeft de keuze uit drie verschillende groottes van het schaakspel KUBB Vikingen:  

  • Schaakspel KUBB Vikingen Klein

Verpakt in een handige draagtas krijgt u 21 delen van 8,5 x 8,5 x 13,5 centimeter

  • Schaakspel KUBB Vikingen Medium

Voor het spelen van dit spel is een speelveld van 5 bij 8 meter benodigd. Het is daarom aan te raden om dit spel buiten te spelen.

  • Schaakspel KUBB Vikingen XL

Zeker voor deze grootte van het schaakspel KUBB Vikingen is het aan te raden om buiten te spelen.

De varianten op het schaakspel van Thinkfun

Thinkfun is een Amerikaans bedrijf dat geroemd wordt om haar denkspellen en educatieve spellen. Voor het schaakspel heeft dit bedrijf drie variaties bedacht.

  • Thinkfun All Queen

Dit spel is een schaakspel dat lijkt op vier-op-een-rij. Het doel is om als eerste uw vier dames (queens) op een rechte lijn te zetten, deze lijn mag horizontaal, verticaal of diagonaal zijn.

  • Thinkfun Solitaire Chess

Solitaire Chess combineert de regels van het schaken met die van solitaire. Plaats de schaakstukken op het schaakbord, sla en verwijder één schaakstuk bij elke zet. U wint als er één schaakstuk op het schaakbord is overgebleven.

  • Thinkfun Laser Chess

Bij dit spel heeft iedere speler de beschikking over een laser en zijn de schaakstukken voorzien van spiegels. De spiegels bepalen het pad van de laserstraal. Wanneer een speelstuk door de laserstraal geraakt wordt, verdwijnt deze direct van het speelbord. De bedoeling is om door middel van de laserstraal de koning van uw tegenstander uit te schakelen.