Vision csr
Business / Business Services

Een zorgchalet voor mijn ouders

Mijn ouders waren al geruime tijd achteruit aan het gaan door ouderdom, het werd tijd om een zorgchalet te laten bouwen. Eerst zorgde ik altijd voor mijn ouders door bij hun thuis te komen, de boodschappen te doen, het eten te koken en ze gezelschap te houden. Ze hadden ook een verpleegkundige die ze hielp met hun medicatie en zo zorgden ik en mijn broer en zus samen voor mijn ouders. Het was wel erg druk, zeker met werk en een eigen familie om ook te onderhouden, maar we hadden het er graag voor over. Toen brak mijn vader zijn heup doordat hij van de trap viel. Toen wisten we dat het niet langer zo door kon gaan. Een verzorgingstehuis was geen optie, we vonden allemaal dat onze ouders daar niet thuishoren. Zelf mantelzorg uitvoeren terwijl ze in hun huidige huis woonden lukte echter niet meer. Ze hadden een zorgchalet nodig waar alle faciliteiten hen kunnen ondersteunen.

Een zorgchalet van Mantelzorg Wernsen

Mijn broer, zus en ik zijn toen naar Mantelzorg Wernsen gegaan om een zorgchalet voor onze ouders te regelen. We hadden goede verhalen gehoord van vrienden en kennissen die zich in soortgelijke situaties bevonden. Zelf waren we uiteindelijk ook ontzettend tevreden over de samenwerking met Mantelzorg Wernsen en de zorgchalet zelf. Mantelzorg Wernsen deed alles voor ons, van de juiste vergunningen aanvragen bij de gemeente tot goede ideeën naar voren brengen over het ontwerp van de zorgchalet. Wij mochten ook inbreng hebben over hoe de zorgchalet eruit zou gaan zien en welke faciliteiten het moest hebben, maar verder regelde Mantelzorg Wernsen alles voor ons.

Het resultaat

Nu zijn we ontzettend blij met de zorgchalet voor onze ouders. Hij staat in de tuin van mijn zus, haar huis was voor mij en mijn broer het makkelijkst bereikbaar, en we nemen alle drie om de beurt de mantelzorg van onze ouders op ons. Zo leven onze ouders tevreden in hun zorgchalet, waar ze nog wel hun privacy behouden, maar wij eenvoudig voor ze kunnen zorgen. We hopen zo voor onze ouders te kunnen zorgen tot ze er niet meer zijn. Dat doe je toch gewoon voor familie?