Vision csr
Business / Business Services

Escape rooms: een uniek uitje voor iedereen

Een escape room is een leuk, interessant en uniek uitje voor verschillende doelgroepen. Ouderen kunnen hiervan genieten, maar ook jeugdige spelers en zelfs kinderen. Eigenlijk is het geschikt voor mensen van alle leeftijden. Lees hier onder meer over escape rooms en waarom deze interessant is voor jouw uitje.

Wat is een escape room?

Een escape room is een kamer of ruimte waarin je jezelf en jouw vrienden, familie, collega’s, etc. laat opsluiten. Hierna moet je samen een uitweg proberen te vinden door middel van het oplossen van verschillende puzzels. In de meeste gevallen krijg je na het oplossen van de puzzels een aanwijzing over hoe je uit de kamer of ruimte moet komen of een soort (cryptische) sleutel die de deur kan openen. Vaak moet het ook nog binnen een bepaalde tijd (meestal 60 minuten) gebeuren. Dit maakt het extra spannend en zorgt voor extra chaos.

Voor wie is het interessant?

Zoals eerder genoemd is de escape room interessant voor verschillende doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsuitje, familiedag of kinderfeestje.

Bedrijfsuitje

Met je collega’s of je personeel gaan naar een escape room is een origineel idee voor een bedrijfsuitje. De meeste bedrijven geven normaal gesproken feesten of gaan uit eten. Maar als je naar een escape room gaat laat je direct al zien dat jouw bedrijf hip is. Ook is het natuurlijk leuk voor iedereen in het bedrijf, omdat iedereen wat te doen krijgt. De grote hoeveelheid samenwerking zorgt er voor dat de banden tussen collega’s sterk verbetert. Dit is uiteraard goed voor de sfeer op de werkvloer.

Kinderfeestje

Je kan natuurlijk ook een normale escape room doen voor een kinderfeestje maar er zijn ook speciale escape rooms voor kinderen. Dit is een leuk en origineel idee voor een kinderfeestje en bijna alle kinderen vinden dit geweldig. Het duurt meestal ook niet langer dan een uur. Ook is het mogelijk om achteraf met alle kinderen nog wat te gaan eten. Hierdoor ben je verzekerd van een geweldige afsluiting van het kinderfeestje.

Familiedag

Met de familie naar een escape room gaan is een leuk uitje voor jong en oud. In een escape room ben je verzekerd dat iedereen wat te doen heeft. Zelfs voor mensen die normaal liever niet weg gaan met de familie is de escape room een perfect uitje. In een escape room moet je veel samen werken. Hierdoor kan je de band binnen de familie een hoop verbeteren en spendeer je veel tijd samen.

Wil je meer te weten komen over de escape room? Ga voor meer informatie naar: www.xcapelogix.nl