Incassobureau Utrecht helpt voordat er cashflow problemen ontstaan

Dankzij Incassobureau Utrecht kun je stoppen met je af te vragen waarom je klanten niet op tijd betalen. Zij helpen je direct én kosteloos wanneer je met je handen in het haar zit om de betalingsachterstanden. Deze zijn vaak bepalend voor een klein bedrijf. Het komt te vaak voor dat een bedrijf failliet dreigt te gaan door het uitblijven van betalingen en dus cashflowproblemen.

Incassobureau Utrecht als klanten echt niet betalen

Voordat je een Incassobureau Utrecht of omstreken inschakelt, is het wellicht verstandig om te weten waarom klanten hun facturen niet op tijd betalen? Dit kan vanwege allerlei redenen. Sommigen hebben het gewoon te druk, sommigen hebben slechte ondersteuningssystemen, anderen hebben het geld echt niet. Hier kun je zelf weinig aan veranderen. Maar gelukkig is er ook goed nieuws: het probleem ligt vaak bij de factuur.

Hoe krijg je klanten zover dat ze hun facturen direct kunnen betalen?

Tenzij uw debiteur zelf ernstige cashflowproblemen heeft, zullen deze drie tips je vast helpen om je facturen sneller betaald te krijgen.

  1. Stuur de factuur meteen: Zorg ervoor dat je je factuur stuurt terwijl de herinnering aan je geweldige service, product of dienst nog vers is. Indien mogelijk, stuur de factuur samen met de laatste levering. Bovendien zorgt een vroegtijdige verzending van uw factuur ervoor dat je het geld eerder ontvangt, zelfs als uw klant te laat betaalt.

  2. Verkort je betalingstermijn: Als je je geld binnen vier weken nodig hebt, maak er dan een betalingstermijn van twee weken van. Als je het geld binnen twee weken nodig hebt, maak de betalingstermijn een week. Tenzij je werkt met een grote organisatie met maandelijkse facturering cycli, zal dit nog steeds redelijk lijken en zorgen voor een extra tijd buffer in het geval ze te laat betalen.

  3. Zorg ervoor dat je bij grotere klanten op hun cyclus factureert: Vraag je klant bij het aangaan van jullie partnerschap naar de facturatiecyclus. Als hun boekhoudafdeling één keer per maand op de 15e betaalt, zorg er dan voor dat je de facturen maandelijks rond de 10e factureert.

Incassonet als al dit onverhoopt niet heeft geholpen

Wat er ook gebeurt, ga altijd uit van het beste van je klant, tenzij het tegendeel bewezen is. Ga er in eerste instantie van uit dat ze je factuur gewoon vergeten zijn. Stuur ze regelmatig een vriendelijke herinnering, met niet meer dan één of twee zinnen. En als dat alles toch niet het gewenste resultaat oplevert, is er altijd Incassonet. Werkzaam vanuit 7 locaties maar met een landelijke dekking.

About the author