Vision csr
Image default
Business / Business Services

Laadkompas – Redenen om voor een laadpaal te kiezen

Redenen om voor een laadpaal te kiezen

Gebruik maken van een elektrische auto is om meerdere redenen erg gunstig.  Bij het gebruik maken van een elektrische auto, is de aanschaf van een laadpaal verstandig. Terwijl veel mensen op de hoogte zijn van elektrisch rijden in het algemeen, ontbreekt het vaak nog aan kennis over laadpalen. Dit artikel geeft waarom het kiezen voor een laadpaal verstandig is.

Een laadpaal thuis en zekerheid

Bij het kiezen voor een laadpaal, kiest u voor zekerheid. Een nadeel van het hebben van een elektrische auto, is dat u niet overal de accu op kunt laden. Met een laadpaal bij u voor de deur weet u dat u altijd gebruik kan maken van deze paal om uw auto op te laden. Bij een openbare oplaadpaal weet u lang niet altijd zeker of u daar terecht kan. Bij een laadpaal bij u thuis, bent u er zeker van dat u kunt laden.

Veiligheid

Laden via een laadpaal, is een alternatief voor het opladen met een stekker. Het opladen met een stekker kan potentieel gevaarlijk zijn. Om een elektrische auto op te laden, is veel spanning nodig. Naast de hoge spanning, is het ook nodig om een auto voor een lange tijd op te laden. Met name bij jonge kinderen kan het een gevaar opleveren.

Minder kosten met een laadpaal thuis

Het is mogelijk om minder kosten te maken met behulp van een laadpaal thuis. Het energietarief is vaak veel voordeliger thuis, dan bij openbare plekken. De kosten voor het gebruiken van een elektrische auto zijn al relatief laag, maar door de auto thuis op te laden, bent u nog voordeliger uit.

Het kiezen voor een laadpaal is dus om meerdere redenen erg gunstig. Het biedt meer zekerheid en het zorgt voor extra veiligheid. Daarnaast zult u met een laadpaal thuis minder kosten maken. Laadkompas is een organisatie die u prima kan helpen bij de aanschaf van een laadpaal. Laadpalen vergelijken met alternatieven is ook op deze site uitstekend mogelijk. U kunt Laadkompas altijd bereiken voor een passend advies voor uw laadpaal.

https://laadkompas.nl/