Vision csr
Image default
Business / Business Services

Lamelparket en andere houten vloeren

Lamelparket is op dit moment een van de meest populaire soort parket vloeren. Dit parket bestaat gemiddeld uit drie verschillende lagen hout en is daarom vaak dikker dan andere soorten vloeren. De onderste en middelste laag zijn van populierenhout en de toplaag bestaat uit eiken. Deze lagen zitten precies op elkaar gelijmd zodat het hout goed stil blijft liggen. U hoeft zich om deze reden ook geen zorgen te maken dat uw vloer gaat krimpen of juist uitzetten bij bijvoorbeeld een vochtige lucht. Dit soort parket is ook uitstekend bedoeld voor grotere woningen en/of ruimtes. Ook is dit type parket een stuk goedkoper dan andere houten vloeren omdat er op het gemiddelde parket weinig eiken toplaag zit waardoor deze planken relatief goedkoper aangeboden kunnen worden.

Types lamelparket

Lamelparket bestaat uit drie verschillende types. Één van de types is dun lamel, deze is ongeveer tot 10 mm dikte en is, zoals de naam al weggeeft, dunner dan de andere types parket. De standaard lamel is iets dikker met een gemiddelde van 15 mm dikte en dan heeft men nog de duoplank – deze duoplank heeft een dikte van ongeveer 2 centimeter. De dun lamel is vaak heeft scherpst geprijsd omdat deze dunner is dan de andere parket types. Het wordt vaak niet aangeraden om dit type te gebruiken op minder egale ondergronden. De standaard plank wordt het meest verkocht door zijn beste prijs-kwaliteit verhouding. De duoplank staat ook wel bekend als de multiplank. Dit type parket is het meest stabiel maar daar staat dan ook een hogere prijs tegenover.

Lijm- of kliksysteem

Bij parket kunt u kiezen uit een lijmsysteem of een kliksysteem. De meeste planken worden gerealiseerd door middel van het lijmsysteem. Bij het lijmsysteem worden de planken aan elkaar gelijmd zodat de delen in elkaar kunnen worden geplaatst. Bij het kliksysteem is er geen lijm nodig om de planken in elkaar te krijgen. Dit kliksysteem is vaak ook makkelijker als u uw vloer mee wilt nemen tijdens een verhuizing.

U kunt lamelparket en vele andere houten vloeren vinden bij Bax Houthandel – kijk voor het assortiment nu gauw op de webshop of ga langs in één van de filialen.