Vision csr
Image default
Business / Business Services

Op welke manier kom jij van houtworm af?

Wanneer je van plan bent tweedehands meubels of artikelen aan te schaffen dan moet je altijd rekening houden met de kans op houtworm. Houtworm kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk meubels al snel kapot gaat en dit wil je natuurlijk niet.

Wat doe jij tegen houtworm?

Als je overlast hebt van houtworm of je hebt het vermoeden dat er momenteel houtworm in de meubels zit dan moet je dit zo snel mogelijk aanpakken. Iedereen kent ze wel, de kleine houtwormen die uiteindelijk voor veel schade kunnen zorgen. In de meeste gevallen herken je de houtwormen gemakkelijk aan de kleine gaatjes die in de poten of die op een andere locatie zitten. Hieraan kan je herkennen dat er houtworm in heeft gezeten, maar of deze er nog in zit is een tweede. Om hierachter te komen kan je vaak kloppen op het desbetreffende stuk hout waar de gaatjes in zitten. Wanneer hier constant stof of zaagsel uit blijft komen weet je zeker dat de houtworm nog actief is. Wanneer dit niet het geval is, is de kans groot dat de houtworm al vertrokken is. Het is altijd goed om dit voor de zekerheid te controleren. Wanneer je bijvoorbeeld van plan bent het hout te gaan bewerken met Embasol is dit zonde aangezien hier geen houtworm meer aanwezig is. Tuurlijk voorkom je hiermee wel de kans om toekomstige houtworm te bestrijden, maar effectief zal het verder niet zijn. Controleer dus altijd voor de zekerheid!

De waardebepaling

Houtworm kan ervoor zorgen dat de waarde van een stoel of bank ineens erg achteruit gaat. Wanneer dit voor jou van emotionele waarde is of het is gewoon een erg waardevol object dan is het goed om dit te repareren. Het repareren van aangerichte schade door houtwormen is geen moeilijk werk, maar kan wel erg tijdrovend zijn. Het is erg afhankelijk waar de schade zich bevindt en hoeveel schade het is. Wanneer het bijvoorbeeld enkele gaatjes zijn in een stoelpoot dan kan je dit vaak gemakkelijk oplossen door hier mouse in te smeren. Vervolgens kan je de poot weer schuren en lakken net zoals in het verleden was.

https://www.ongediertewinkel.nl/