Vision csr
Image default
Business / Business Services

Veilig hijsen met Hijswinkel

Hijswinkel is een specialist als het gaat om hijsmiddelen. Naast het advies en het kopen van hijsmiddelen kunt u bij Hijswinkel terecht voor het inspecteren en keuren van uw hijsmiddelen. Hijswinkel is gecertificeerd door EKH. Zij keuren dan ook volgens de EKH-richtlijnen. Van de keuring ontvangt u een uitgebreide EKH-rapportage

De dagelijkse controle van uw hijsmiddelen

Een jaarlijkse keuring wil niet zeggen niet dat uw hijsmiddel veilig is. Afhankelijk van het (dagelijkse) gebruik kan een hijsmiddel zo slijten of beschadigen dat het middel niet meer veilig gebruikt kan worden. Daarom is het belangrijk dat een gebruiker de hijsmiddelen controleert en kijkt of deze nog voldoet aan de eisen en veilig gebruikt kan worden.

Op de website van Hijswinkel kunt u artikelen vinden met tips voor veilig gebruik van hijsmiddelen en het controleren van deze hijsmiddelen.

De keuring door een deskundige

Als regel geldt dat een hijsmiddel minimaal één keer per jaar moet worden geïnspecteerd of gekeurd. Afhankelijk van het gebruik kan het zijn dat een hijsmiddel meerdere keren per jaar geïnspecteerd of gekeurd moet worden.

Deze inspectie of keuring moet worden uitgevoerd door een keurmeester, een deskundige die speciaal is opgeleid voor het uitvoeren van inspecties en keuringen. De keurmeester doet verslag van een inspecties, keuringen en beproevingen en de uitslag wordt vastgelegd op het certificaat of in een speciaal inspectierapport. Goedgekeurde hijsmiddelen krijgen een goedkeuringssticker en/of jaarkleur. 

Hijswinkel is EKH-keurmeester

Hijswinkel is lid van de EKH, de Vereniging Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen. De EKH is erkend door de Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport (TCVT). Deze stichting ziet namens de overheid toe op de veiligheid in de hijsbranche.

De EKH verwerkt alle wetten en normen voor het inspecteren en keuren van hijsmiddelen in keuringsvoorschriften. Door de inspectie of keuring door EKH gecertificeerde keurmeesters uit te laten voeren voldoet u aan de eisen die de wet stelt. EKH-leden zijn ISO-gecertificeerde bedrijven met keurmeesters die door een onafhankelijke instantie zijn gecertificeerd. 

Hijswinkel is een EKH-keurmeester. Voor het, conform EKH-richtlijnen, inspecteren of keuren van uw hijsmiddelen kunt u terecht bij Hijswinkel. Van de keuring ontvangt u een uitgebreide EKH-rapportage.