Vision csr
Image default
Business / Business Services

Verkeersveiligheid waarborgen aan de hand van camera’s

Het aantal automobilisten neemt in de huidige samenleving opmerkelijk toe. Deze toename van automobilisten zal leiden tot een toename van verkeersdrukte en dus verkeersongevallen. Om het gevaar te ontwijken, is er diverse apparatuur te verkrijgen om de veiligheid te waarborgen.

Zo is onder meer de achteruitrijcamera een ideale tool om een beter inzicht te krijgen in de omgeving rondom het voertuig. De achteruitrijcamera is in aparte onderdelen te verkrijgen, maar ook als complete achteruitrijcamera set.

Voordelen van de achteruitrijcamera

De draadloze achteruitrijcamera biedt meerdere voordelen als het gaat om veiligheid. Zo zal de camera bijdragen bij het inparkeren. Door de extra ogen dat de camera’s de automobilist bieden, houd de bestuurder meer overzicht. Aan de hand van lijntjes op de monitor worden stoepranden en andere obstakels in beeld gebracht. Daarnaast zal de camera de bestuurder een veilig gevoel geven.

Camera ten opzichte van sensoren

Veel voertuigen zijn voorzien van parkeersensoren, deze sensoren zullen aan de hand van piepers aangeven dat het voertuig in de buurt van een ander object komt. Uit onderzoek van het Insurance Institute of Highway Safety is gebleken dat achteruitrijcamera’s effectiever zijn dan parkeersensoren bij het voorkomen van een aanrijding bij het achteruit inparkeren. Dit heeft meestal te maken met de zogenoemde ‘blind spots’. Een achteruitrijcamera kan de ‘blind spots’ tot ruim 90% verminderen.

Eigenschappen

  • De achteruitrijcamera geeft extra zicht op de situatie achter het voertuig, zodra het voertuig zich naar achteren beweegt.
  • Als de schakelhendel in R staat, terwijl de ontsteking van het voertuig is ingeschakeld, zal de achteruitrijcamera werkzaam zijn.
  • Indien u de positie van de schakelhendel wijzigt van R naar een andere positie dan P zal de camera geactiveerd blijven.
  • Op het scherm van de camera zal een begeleidingslijn weergegeven worden om het parkeren gemakkelijker te maken.
http://vanzwitserland.nl