Vision csr
Image default
Business / Business Services

Warmtepompboiler profiteert maximaal van lucht

Wanneer je opzoek bent naar een duurzaam energiesysteem om warm water te maken dan zijn warmtepompboilers een goede keuze. Met behulp van een warmtepompboiler kan je het hele jaar door van warm water genieten. Het is dus een goede oplossing voor bij een renovatie of bij nieuwbouw. In dit artikel lees je hoe een warmtepompboiler werkt en het verschil tussen een warmtepompboiler en zonneboiler.

 

De werking van een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler onttrekt warmte uit de ventilatie- en omgevingslucht en kan daardoor het hele jaar warm water produceren. De warmtepomp die in de boiler geïntegreerd is zet de warmte om in bruikbare energie. Hiermee wordt het water in het reservoir verwarmd tot ongeveer 60 graden. Het werkbereik van de warmtepompboiler ligt tussen de -7 en 43 graden. Wanneer deze er buiten deze temperaturen wordt getreden zal een intern elektrisch element de energie leveren om het water op te warmen.

 

Subsidie

Sinds begin 2016 is er een subsidieregeling voor warmtepompboilers. Hiermee wil de overheid de komende jaren huiseigenaren en bedrijven stimuleren minder gas en meer duurzame warmte te gebruiken voor het verwarmen van water. De subsidie begint bij ongeveer €1.100 per systeem. Deze subsidie dekt over het algemeen ongeveer 20 tot 25% van de investering.

 

Warmtepompboiler of zonneboiler

Een warmtepompboiler en zonneboiler verwarmen allebei op een duurzame manier het tapwater en zorgen dus op een flinke besparing op uw energierekening. Toch zijn er een aantal verschillen die belangrijk zijn en waar rekening mee moet worden gehouden. Een warmtepompboiler heeft de voordelen dat deze makkelijker te installeren is, voordeliger in prijs is op het gebied van aanschaffen, niet zichtbaar is buitenshuis, zo goed als onderhoudsvrij is en altijd functioneer, zelfs als het vriest. Door al deze voordelen kan het altijd zorgen voor warm water.

 

Een zonneboiler is daarentegen weer energiezuiniger doordat het zonne-energie gebruikt. Je moet hier alleen wel de ruimte voor hebben en in Nederland is het niet altijd zonnig genoeg om de gevraagde hoeveelheid water op te warmen.