Vision csr
Business / Business Services

wat is een codeer systeem

Wanneer er wordt gezegd “codeer systemen”, zullen er in eerste instantie heel veel vragen bij je op komen. Wanneer het wordt uitgelegd wat het is, is het niet zo moeilijk meer. Een codeersysteem kan een printer zijn die ervoor zorgt dat er codes op producten komen te staan. Vrij gemakkelijke benaming zo eigenlijk.

Op bijna ieder product is wel een soort van code te vinden, is het geen barcode dan is het wel een QR-code of een houbaarheidsdatum of een datum waarop het product is geproduceerd en is verpakt. Er zijn vele verschillende wetten voor het plaatsen van codes op producten. Zo is het namelijk verplicht dat er op levensmiddelen een houdbaarheidsdatum staat. Maar is het ook noodzakelijk dat op ieder product dat in een winkel ligt waarbij je het naar de kassa moet brengen er een code op staat die scan baar is. Wat hiermee wordt bedoeld is dat het kassasysteem moet kunnen lezen wat voor een product het is, hoe duur het is en andere specificaties moet kunnen geven. Zo kan een barcode bijvoorbeeld informatie geven over het product, zoals wat het is, hoe veel er in zit en wat het kost. Maar ook wat de voorraad ervan is en dat is eigenlijk wel heel erg makkelijk. Het zou namelijk nog wat zijn als dit nog niet zou kunnen. Dan zou je met de hand het aantal producten moeten tellen, dat is erg vervelend en vooral vervelend in een supermarkt waar vele duizenden verschillend producten liggen opgeslagen.

Om er voor te kunnen zorgen dat ieder product voorzien is van een code die het nodig heeft, zorgt de leverancier van de producten er voor dat deze op het etiket wordt geprint doormiddel van een codeer printer. Er zijn vele verschillende codeer printers en het ligt er daarom ook een beetje aan wat de ondergrond is van het product. Zo kan er bijvoorbeeld een hot foil printer gebruikt worden voor vele verschillende ondergronden waarbij het van belang is dat de code vast zit op het product en niet gemakkelijk er af gewreven kan worden. Om erachter te komen welke codeer printer het beste bij jou product past kan je het beste een aantal codeerprinters met elkaar vergelijken zodat je zeker weet dat je de juiste printer hebt voor jou product.

http://www.kba-metronic.com/nl/